PRVO OCENJEVANJE

PRVO OCENJEVANJE

V petek, 8. aprila 2022, je v GEZA PUB-u v Beltincih potekal prvi del ocenjevanj za društva in pridelovalce fermentiranih pijač iz grozdja samorodnic. Strokovna komisija je ocenila vzorce s prvega zbiranja. Ocenjevanje je organiziral Geza Farkaš v sodelovanju z Javno službo za kmetijsko svetovanje, ki je pod vodstvom gospe Marike Feher strokovno izvedla ocenjevanje.

Za vse tiste, ki še niste prinesli vzorcev in želite, da vašo fermentirano pijačo iz grozdja samorodnic oceni strokovna komisija, še lahko prijavite svoj vzorec. Zbiranje vzorcev za drugi del ocenjevanja poteka v lokalu GEZA PUB Beltinci, med 6. in 19. aprilom 2022, v času poslovanja med 7. in 19. uro.
Vzorec fermentirane pijače predstavlja ena (1) originalno zaprta vinska steklenica količine 0,5 l, 0,75 l ali 1,0 l. Vzorec fermentirane pijače mora biti bister in brez usedlin (kot npr. vinski kamen, termolabilne beljakovine). Ob oddaji se vzorec šifrira, pridelovalec pa izpolni ali priloži prijavnico (prijavnica je priloga razpisa). Izpolnjeno prijavnico je možno posredovati že pred oddajo vzorca na e-poštni naslov: gezasezeza@gmail.com. Vsa morebitna strokovna vprašanja lahko naslovite na e-poštni naslov Marika.Feher@kgzs-ms.si ali pokličete telefonsko številko 031 703 618. Vzorci bodo do dneva ocenjevanja hranjeni v primernih pogojih. Ocenjevanje bo potekalo v terminih po posameznem zbiranju, pri čemer bo podana organoleptična ocena (do 20 točk) ter opisni komentar vzorca fermentirane pijače. Najboljših 60 ocenjenih vzorcev bo sodelovalo na finalnem odprtem državnem ocenjevanju, ki bo potekalo v Beltincih 20. maja 2022.

Podelitev priznanj najboljšim bo, 11. junija 2022, na FESTIVALU DOMAČIH SORT z ODPREJTO ULIČNO KÜJNJO v Beltincih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0